Hoge werkdruk, lage efficiency. Wat te doen?

De monteurs werkten iedere dag hard om het ingeplande werk af te krijgen. Ondanks dit harde werken lukte het niet om de beschikbare uren volledig te factureren. Uit financiële analyse bleek dat hierdoor het resultaat tegen viel. Uit de quick scan bleek dat de monteurs geen enkel inzicht hadden in de doelen van de organisatie. Sturing op doelen was hierdoor complex. STRUKT. adviseerde om dit te versimpelen en begeleidde deze verandering. Om het inzicht (stap 1) eenvoudig en betrouwbaar te genereren introduceerde STRUKT. een aanvulling op het softwarepakket en ontwikkelde STRUKT. rapportages die wekelijks met het team werden besproken (stap 2: grip). Het resultaat (stap 3)? De efficiency steeg binnen twee maanden naar 90%. En misschien nog wel leuker: de werkplaats voelde zich meer een team, de werkdruk daalde en de betrokkenheid bij de organisatie steeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s