Meer personeel, maar de werkdruk neemt niet af. Hoe kan dat?

Om de werkdruk binnen een autobedrijf te verlichten werd er in dit autobedrijf een manager aangesteld. Hierdoor zou de in- en verkoop zich weer kunnen focussen op de klant en de markt, waardoor de omzet en marge zou stijgen. Dit had niet het gewenste effect. De kosten stegen, maar de omzet groeide niet en ook de werkdruk nam niet af. Uit de door STRUKT. ontwikkelde quick scan bleek dat de organisatie zich had ontwikkeld tot een organisatie met een complexe structuur en veel afstemmingsnoodzaak. Door de organisatiestructuur aan te passen creëerde STRUKT. een simpelere organisatie en kregen de werknemers meer in eigen hand. Het resultaat? Een sterke toename in zelfsturing, lagere werkdruk én hogere omzet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s