Alles loopt via mij… Waarom nemen anderen geen verantwoordelijkheid?

“Weer zo’n vraag… Waarom lossen ze dit niet gewoon zelf op?” zei de ondernemer toen hij zijn telefoon had neergelegd. Dit was een typerend voorbeeld. De ondernemer was zich nog niet bewust van het feit dat hij dit ‘probleem’ mede in stand hield. Doordat hij alle touwtjes stevig in handen had, konden anderen geen verantwoordelijkheid nemen. Dit was de start van ons leiderschapstraject. STRUKT. coachte de ondernemer om de touwtjes los te laten en richtte de besturingsstructuur simpeler in. Een intensief traject met vallen en opstaan, maar noodzakelijk om de organisatie te veranderen. Want een organisatie kan alleen veranderen als men het aandurft om naar zichzelf te kijken. Dat begint (vrijwel) altijd in de top van het bedrijf…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s