Vandaag besteld, morgen in huis. Hoe verkort ik mijn levertijd?

Consumenten zijn er steeds meer aan gewend: iets dat je vandaag online bestelt is morgen in huis. De aankoop van een auto is een van de grootste aankopen die mensen doen. Het liefst neemt de klant de nieuwe auto direct trots mee naar huis. Bij dit autobedrijf duurde het gemiddeld twee weken voordat de nieuwe auto kon worden afgeleverd. STRUKT. bracht het hele proces in kaart (stap 1: inzicht) en verkorte de levertijd door de organisatiestructuur te versimpelen. Niet alleen konden verschillende stappen korter op elkaar worden aangesloten. Ook kreeg de werknemer meer overzicht en zeggenschap om op de doorlooptijd te kunnen sturen (stap 2: grip). Het resultaat (stap 3)? Auto’s worden nu 50% sneller afgeleverd en dat niet alleen: ook de omloopsnelheid van de voorraad is verhoogd. Hierdoor nam de omzet met 10% toe en steeg het financiële resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s